Vina
1997. godine smo započeli s proizvodnjom pjenušaca i od prvog trena nismo dvojili da ih isključivo radimo klasičnom metodom vrenja u boci. Vjerujemo da ste se već upoznali s naša dva pjenušca Šember Brut i Šember Brut Rosé, a uskoro ćete imati priliku kušati i naš ovi pjenušac Pavel.
Chardonnay ćemo u budućnosti koristiti isključivo za pjenušce, a od mirnih vina Pinot crni i Rajnski rizling iskazuju se kao savršen sortiment za Plešivićko-Okićko vinogorje.
Proizvodnja maceriranih bijelih vina za nas nije novitet niti prolazni trend. Njihova priča započinje u vinogradu. Grožđe ne tretiramo konvencionalnim zaštitnim sredstvima već uz maksimalnu njegu, intenzivnim smanjivanjem prinosa i radom na kvaliteti a ne kvantiteti grožđa. U procesu vinifikacije koristimo autohtone kvasce a maceraciju i fermentaciju obavljamo u drvenim bačvama ili amforama ovisno o vinu. Vina su specifične stilistike, od okusa do teksture, s prepoznatljivim taninima i ekstrakcijom boje koja je često u rasponu od žuto-zlatne do jantarne. Ovakva vina mnogi nazivaju narančastim i ta se boja uvriježila kako četvrta vinska boja.
Šember Brut
Šember Brut proizveden je klasičnom metodom vrenja u boci i odležao 3 godine na kvascima prije degoržiranja.
Šember Brut Rosé
Šember Brut Rosé radimo od sorte Pinot crni. Nježne je ružičaste boje, vrlo živ i dinamičan. Izvrsno perla uz mnoštvo sitnih mjehurića, a opojne cvjetno-voćne note na nosu i izrazita svježina u ustima zavodljivo pozivaju na još jednu čašu.
Rajnski rizling
Intenzivne zlatne boje, na nosu izrazito zrelo bijelo koštićavo voće, snažnog tijela s finim taninima. Vrlo lijepo održava terroir s kojeg dolazi i mineralnost s pomno odabranih mikrolokaliteta. Zaobljeno, glatko, bogato. Vino za meditaciju.
Qvevri 2011.
Rajnski rizling i amfore veže nerazdvojna ljubav. Sortu aromatičnosti zaokružile su macerativne note, mirisi smokava i rogača, mineralna slanost i slasnost. Kiseline su ugodne, a aftertaste kao da nema kraja. Qvevri 2011. dolazi iz limitirane serije od samo 500 boca.
Rajnski rizling
U plešivičkim vinogradima Rajnski rizling daje izvrsne rezultate. Ta su vina nerijetko i s nešto višim sadržajem sladora, a kiseline savršeno upotpunjuju i obogaćuju ova vina. Vinogradi na poziciji Popov breg, uz adekvatan pristup i skrb o lozi, u konačnici daju vrlo lijepa svježa vina koja savršeno pariraju jelima od ribe.
Chardonnay
Dio vina sorte Chardonnay nastaje tehnologijom sur lie, tj. dugom njegom na finom talogu, u barrique-bačvicama. Živo i svježe, puno i toplo vino lijepe kristalno sjajeće zlaćane boje, s dobro izraženim trajnim mirisom koji upućuje na zrelo bijelo i žuto domaće koštićavo voće, izdvaja se jabuka, otkriva se kao primjesa i južno voće, u pravcu dinje, zatim i trag meda i, na kraju, niti karamele. U ustima također prilično izražajno, slankasto, s dobrom a umirenom kiselošću, fino zaobljeno, grije. Čvrsta je tijela, svježeg i ugodno gorkastog završetka solidne trajnos
Pinot crni
Pinot crni iz mladih vinograda s pozicije Starjak dozrijevao je u 500 litarskim drvenim bačvama. Svijetle je rubinsko crvene boje, skladno izbalansiranih nota voća (maline, trešnje), mirisom sijena i ljubičica uz mirodije poput klinčića i vanilije, lepršavo umiren ugodnim kiselinama i nježnim taninima.